Rezerva Acum !

+4 0771 663 445 | rezervari@hoteldolcevita.ro

Castelul Bran

Locuri întunecate, arhitectură gotică, mister și povești cu vampiri… Cocoțat pe o stâncă de 60 metri înalțime și înconjurat de o aură de mister, Castelul Bran este unul dintre cele mai populare locuri turistice din România. Un loc aparte, de o frumusețe rară, care a inspirat regizori din lumea întreagă și care ademenește astăzi mii de turiști magnetizați parcă de suflul lui Dracula.

Legende și arhitectură medievală

Situat în Transilvania, una dintre cele mai frumoase zone ale României, Castelul Bran este unul dintre cele mai frumoase monumente ale arhitecturii medievale. Odinioară bastion de apărare împotriva turcilor și reședință a Reginei Maria, el are 60 de camere rugoase, majoritatea legate de pasaje subterane, care-ți fac inima să tresară cu fiecare pas înaintat. Aproape toate camerele găzduiesc colecții de mobilier, arme și armuri din secolele XIV-XIX, iar pentru a le traversa, trebuie să urci scări înguste și să deschizi uși vechi ale căror sunete îți vor face pielea de găină. Totul din pricina celebrei legende a Contelui Dracula. O legendă întunecată și intimidantă, creată de autorul irlandez Bram Stoker, care a dus la mituri potrivit cărora aceasta a fost casa lui Vlad Tepes, domnitorul Țării Românești. O legendă răspândită pe plan mondial, care a transformat Castelul Bran în cea mai mare atracție a României.

Grădina și satul pitoresc

Pe lângă legende, Castelul Bran oferă numeroase alte frumuseți. El are vedere la satul pitoresc Bran, care oferă un muzeu etnografic în aer liber, format din case vechi, cu mobilier, obiecte de uz casnic și costume locale. Zidurile sale respiră istorie, iar grădina emană unicitate prin lacul cu păstrăvi și lebede, cu florile atent aranjate și pomii fructiferi ce te ademenesc cu mireasma lor, în special primăvara.

Reședință regală

Din anii 1920 până în 1957, Bran a servit drept reședință regală, fiind un dar al poporului din Brașov către Regina Maria a României. Intrat în posesia reginei, castelul a suferit o serie de modifiări arhitecturale, destinat modernizării. Printre cele ai importante a fost construcția unei uzine electrice, care să asigure iluminatului din castel dar si a satelor din apropiere. Regina Maria a României a locuit aici până la finalul vieții, în 1938. Castelul este acum un muzeu deschis turistilor, care prezinta artașsi mobila colectată de Regina Maria. El poate fi vizitat în orice anotimp, frumusețea și măreția sa reușind să impresioneze cu fiecare culoare.

Locație

Castelul Bran este situat în apropierea orașului Bran și în imediata vecinătate a orașului Brașov, fiind un monument și un punct de reper în România. Cetatea este situată la granița dintre Transilvania și Țara Românească, pe DN73. Adresa: Str. G-ral Traian Mosoiu, nr.24, Bran

Atracții din împrejurimi:

Cetatea Rasnov (11 km);
Brasov (25 km);
Castelul Peles din Sinaia (56 km);
Statiunile de schi din Poiana Brasov (16 km) si Predeal (24 km);
Orașele medievale Sighișoara (141 km) și Sibiu (154 km);
București (177 km).

error: Content is protected !!