Rezerva Acum !

+4 0771 663 445 | rezervari@hoteldolcevita.ro

Sinaia

Sinaia sau Perla Carpaților

Cine nu a auzit de Sinaia… Perla Carpaților – una dintre cele mai frumoase stațiuni montane din România și fosta resedință de vară a regilor. O stațiune caldă, primitoare, ce îmbină cu finețe arta arhitecturală cu frumusețea naturală în orice anotimp. Sinaia se află la 37 kilometri de Brașov, de-a lungul văii Prahova, pe versantul sud-estic al Masivului Bucegi, la o altitudine între 798 și 1055 de metri. Ea este încadrată într-o zonă verde, fiind înconjurată de poalele munților Furnica, Zgarbura, Colții lui Barbeș și Culmea Izvorului.
Este o parte a României bogată în atracții turistice, pentru toate preferințele și pentru toate vârstele. De la drumeții, mountain bike, drumeții și până la sesiuni de schi, Sinaia este tot ce ți-ai putea dori de la o vacanță la munte, în fiecare anotimp. Cazează-te la Bran, La Dolce Vita, și pornește în explorarea orașului Sinaia în cel mai relaxant mod posibil. Printre marile atracții se regăsesc:

Castelul Peleș

Peste 40 de ani, zeci de constructori, artiști și sculptori – toate au adus la apariția faimosului Castel Peleș. Capodopera neo-renascentistă a fost comandată de primul rege al României, Carol I, iar prima sa piatră de temelie a fost așezată în anul 1875. Astăzi, această fostă reședință de vară regală este o atracție turistică extrem de populară. În interiorul său, vizitele au loc doar cu ghid și constau într-un tur de 40 de minute. Un tur în care vei descoperi că fiecare încăpere a sa este o bijuterie de design, cu covoare de mătase, sticlă de Murano, nuc sculptat sau marmură finisată.
Dincolo de frumusețea detaliilor de croitorie și design, vei vedea o cameră de arme, cu armuri pentru bărbați și caii lor (cei din urmă cântăresc 100 kg fiecare). O imagine impresionantă, pe care o iuți rapid intrând în Camera Portretelor și Bibliotecă ce îți oferă o privire în viața distinctă a cuplului regal. Acesta din urmă are un pasaj secret (pe care îl poți traversa optând pentru un tur mai lung ce implică etajul superior al castelului). De asemenea, este impresionantă Sala de Mese pentru Oaspeți, plină cu lămpi de alamă și ziduri încrustate cu sidef. Chiar și în sezonul estival de vară este posibil să stai la coadă pentru un tur în Castelul Peleș. Acesta este aproape tot timp aglomerat cu turiști americani și germani.

Castelul Pelișor

Greu de crezut că nepotul lui Carol I, Ferdinand (1865-1927), ar fi putut fi nemulțumit de zgomotul auzit din Castelului Peleș. Însă, aparent, așa a fost. Palatul Pelișor a fost construit pentru el chiar alături de Palatul Peleș. Palatul mai mic, în stilart nouveau, s-a cosntruit la aproximativ 100 de metri de Peleș. Soția lui Ferdinand, Regina Maria, i-a fost designer de interior, umplându-l cu mobilier vienez de bun gust. Intrarea se face într-un tur de 45 minute, doar cu ghid.

Mănăstirea Sinaia

O mănăstire cu 300 de ani de existență, dar care veghează și astăzi orașul care îi poartă numele. Biserica principală este o minune a decorului floral, bogat în picturi în ulei. Ea este fotografiată și recunoscută pentru arta arhitecturală în multe zone din Europa. Mănăstirea Sinaia datează din secolul al XVII-lea și a fost primul lăcaș de cult din România iluminat electric. Ea deține un muzeu religios – primul din țară – construit în anul 1895 cu ocazia bicentenarului mănăstirii. Clopotnița sa cântărelte 1700 de kilograme și a fost construită în anul 1892.Este un sit încărcat de istorie și bogat în culoare, de care ar trebui să de bucuri măcar o dată în an.

Foișorul Hunting Lodge

La capătul vestic al complexului Peleș se află cabana de vânătoare Foișorul, construită în stil elvețian, ca reședință temporară a regelui regele Carol I ,înaintea finalizării Castelului Peleș.

error: Content is protected !!